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Veras,A.S.C.; Baptista,D.B.; dos Santos,N.J.; Thorpe,H.H.A.; Seraphim,P.M.; Florido Neto,A.R.; Teixeira,G.R.. |
Recent evidence suggests that aerobic physical training may attenuate the deleterious effects of cancer risk factors, including smoking. We investigated the effects of cigarette smoke inhalation and aerobic physical training on the expression of steroid receptors and inflammatory and apoptotic proteins in the prostate. Forty male Wistar rats were distributed in four groups: control (CO), exercise (EXE), cigarette smoke exposure (CS), and cigarette smoke exposure with exercise (CS+EXE). For eight weeks, animals were repeatedly exposed to cigarette smoke for 30 min or performed aerobic physical training either with or without the cigarette smoke inhalation protocol. Following these experiments, we analyzed prostate epithelial morphology and prostatic... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Inflammation; Androgen receptor; Growth factors; Endurance exercise; BAX; BCL-2. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2020000500601 |
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Guerra,M.G.; Veras,A.S.C.; Santos,V.L.F.; Ferreira,M.A.; Novaes,L.P.; Barreto,L.M.G.; Câmara,P.L.C.O.; Silva,L.R.. |
RESUMO Objetivou-se com este estudo avaliar os efeitos da substituição total do farelo de soja por milho e ureia sobre consumo e digestibilidade aparente da matéria seca, perfil metabólico proteico e balanço de nitrogênio de vacas mestiças em lactação em pastejo, com lotação intermitente de capim-mombaça (Panicum maximum). Foram utilizadas 12 vacas mestiças em lactação, com peso corporal médio inicial de 473,0+45,0kg, período de lactação médio de 95,0+42,2 dias e produção de leite de média inicial de 14,1+1,9kg/dia. As vacas eram primíparas e multíparas, mestiças de Girolando, Pardo-Suíço e Jersey. Os tratamentos consistiram em quatro níveis de substituição do farelo de soja por milho e ureia (0; 33; 66; 100% na matéria seca - MS). O capim-mombaça... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Consumo; Digestibilidade; N-ureico no plasma; Proteína; Suplementação. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352018000401266 |
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